Гран-прі у «Подолянчика».

1228

В Грузії завершився дев’ятий міжнародний фестиваль-конкурс імені Георга Салуквадзе. Україну на ньому представляв Хмельницький колектив народної художної творчості, ансамбль танцю «Подолянчик». Хмельничанам вдалося вибороти гран-прі конкурсу. Двадцять учасників колективу підкорювали професійне журі виконанням саме українського народного танцю.

Так учасники колективу реагують на перемогу на міжнародному фестивалі-конкурсі імені Георга Салуквадзе.

Стомлені та щасливі вони повернулися до Хмельницького. Їх о п’ятій годині ранку зустрічають рідні біля другої домівки – Палацу творчості дітей та юнацтва. Майже тиждень у сонячній Грузії вони боролися за звання кращих.

До фестивалю учасники готувалися більше місяця – відпрацьовували всі елементи українського народного танцю. Хоч було важко, але всі залишилися задоволені. Перемогу ж здобули із танцем «Квіти України».

Частина учасників колективу вже встигла побувати закордоном, а от Андрій Кармеліта вперше поїхав на змагання в іншу країну. Каже, аби виступати на такій сцені тренувався цілих шість років.

Танцювальний колектив налічує понад 50 учасників. Вони вже стали справжньою родиною. А такі перемоги роблять їх ще сильнішими.

Керівник колективу розповідає, журі було прискіпливе і перемогу ніхто не дарував. Та в кінці виступу  колективу аплодували стоячи.

" " " "