День шоколаду у Хмельницькому

1013

Білий, чорний чи молочний… Нині день одних із найулюбленіших ласощів людства – шоколаду. Вважають, що першу шоколадну плитку вилили всередині XIX сторіччя у Британії. Це був чорний вид цього какаового продукту. Через чверть століття у Швейцарії з’явився молочний варіант цих солодощів. Білий – наймолодший. Його появу датують 1930-м. Та нині усі ці види – класика й основа десятків, якщо не сотень, шоколадних смаків.

Найбільше какао бобів у чорному шоколаді – аж 55%.

До десяти років ані чорного, ані молочного шоколаду вживати не можна – в дитячому організмі він не засвоюється. А от білий – дуже навіть. Та ці види лише основа для десятків різних шоколадних смаків.

Полуницею, родзинками чи фундуком – понад сім десятків видів шоколаду. В основі незмінний бельгійський шоколад. Він, кажуть, найкращий. А ще, споживаючи ласощі із розумом, можна не набирати зайвої ваги. Ба більше шоколад здатен покращувати настрій.

Але треба вміти обирати шоколад, аби він пішов на користь організмові. Перш за все – якісні ласощі не дешеві. Сто грамів коштують від півсотні гривень. І термін придатності у нього різний: білий зберігають лише чотири місяці, молочний – півроку, й на місяць більше – чорний.

" " " "