Громадські  ініціативи – міська рада обирала кращі проекти активістів.

903

Мільйон – на громадські ініціативи. У міській раді обирали кращі проекти , представлені  активістами. Відбирали номінантів за креативністю та наявністю співфінансування. Цьогоріч було представлено 26 робіт, до фіналу дійшла половина.

Один мільйон – на креативні ідеї. Так вже четвертий рік міська рада спонукає креативити  та змінювати Хмельницький усіх, хто хоче розвивати творче середовище. Цього  року до конкурсного комітету надійшло 26 заявок, кожна з них обмежена фінансуванням на 100 тисяч гривень. ГО «Асоціація інвалідів АТО» вирішили цю планку понизити – для своєї ідеї запросили суму удвічі меншу. В своєму проекті пропонують навчання для працівників соцзахисту – аби ті  відпрацьовували навички роботи з людьми, які мають інвалідність.

Ще одним цікавим проектом відзначились активісти ГО «Світанок», які усі 4 роки  подають заявки до оргкомітету. Цього разу на конкурс представили вуличний квест для багатодітних родин.

Загалом , кажуть у міській раді, перевагу віддавали  громадським проектам, що відповідали лозунгу «Креативний Хмельницький». Таких більшість , а добра половина із них – соціально-орієнтовані. Обласна організація УТОС запропонувала і свою ініціативу – адаптацію  систем обслуговування у місті для людей із вадами зору.

Як і минулого року, кількість охочих виграти фінансування для свого проекту не меншає. Перевагу віддавали цікавим ідеям та можливості співфінансування. Переможцями  обиратимуть від 12 до 14 робіт.

Після оголошення результатів фінансування ідей затвердять на виконкомі, засідання якого відбудеться 23 травня.

" " " "