Жодної магії – лише ініціатива: у Хмельницькому сміття перетворюють на дерева.

741

Жодної магії – лише ініціатива: у Хмельницькому сміття перетворюють на дерева. Цим займаються учасники еко-проекту «1000 дерев». В Хмельницькому його реалізовують вже третій рік поспіль. Результати – неабиякі. Минулоріч, до прикладу, обласний центр отримав понад півтори тисячі саджанців. Їх висадили у дитсадочках, школах, парках, скверах та на вулицях обласного центру. Наразі збирають на молодіжний парк.

Жодної магії – лише ініціатива. 1000 дерев знову в Хмельницькому. Еко-проект реалізовують третій рік поспіль. Досягнення неабиякі. Принаймні минулорічними можна похизуватися.

Загалом це – понад півтори тисячі саджанців. Їх придбавали за рахунок коштів, вилучених від здачі макулатури дитсадками та школами міста. Цьогоріч географію проекту розширюють – привчити не викидати, а акумулювати папір хочуть і підприємців. Ціна на макулатуру впала

Та темпів озеленення збавляти ніхто не збирається. Тим паче, що ціль номер один організаторів проекту – засадження молодіжного парку.

А ще проектом організатори ,кажуть, хочуть привчити містян до такого потрібного сортування. Кажуть, молоде покоління із задачею справляється «на відмінно»

Головне – звичка, випрацювати яку може кожен. Було б бажання. Організатори переконані, в хмельничан воно точно є. Тож, запрошують кожного вчитись перетворювати сміття на дерева.

 

 

 

" " " "