Спецрепортаж . Великдень дітей з Донбасу на Хмельниччині .

680

Вадим Галуза навчається у Діанівській школі, що неподалік міста Волноваха, донецької області. Разом із однолітками, напередодні, Великодніх свят, школяр приїхав на Хмельниччину. Тут він відсвяткував Воскресіння Господнє. Каже, батьки відпускали в подорож без хвилювання, адже на західній Україні у святкові дні юнак вже втретє.

Вадим один із 55-ти школярів з Донбасу, котрі святкували Великдень на Хмельниччині. Сюди, в рамках акції «Схід і Захід разом», підлітки Донеччини приїздять вдруге. Організатори кажуть – діти – це прекрасні дипломати, котрі поєднують країну. Для школярів підготували безліч розваг на свята. У Хмельницькому їх зустрічали однолітки. Гості встигли відвідали Кам’янець-Подільський. Великодні свята юнаки та дівчата провела у родинах Дунаєвецької та Новоушицької громад. До слова, усі охочі прийняти у себе вихідців з Донбасу зголошувалися самі.

Із тими хто приїздив на Великдень минулого року зв’язок підтримують досі. За словами педагогів школярі легко знаходять спільну мову одне з одним.

До слова, зустрічати однолітків зі Сходу учні гімназії номер один готувалися самотужки.

Хмельницькі школярі встигли реалізувати кілька проектів із однолітками з Донеччини. Влаштували акцію зі спільного читання україномовних книг.

Сабріна Маталінова приїхала на західну україну вперше. Дівчинка каже: її цікавлять тутешні традиції. Адже саме у цій частині країни вони проявляються чи не найбільше.

У Хмельницькому діти встигли не лише познайомитися з однолітками, а й побувати на екскурсії у обласній адміністрації, та відвідати місцевий музей фотомистецтва.

Діти, котрі приїхали святкувати Великдень на Поділля отримали не лише подарунки та гарно провели час. Їм подарували атмосферу справжнього світлого свята, яким і повинно бути свято Воскресіння Христове.

Не лише розважити, а й об’єднати спільними традиціями: таку мету ставили перед собою організатори. Та показати – України – єдина.

Акція «Схід і захід разом» вже традиційна. Тож наступного року дітей з Волновахи знову чекають в гості на Хмельниччині.

 

" " " "