Гроші в плюс, пільги в мінус: багатодітним родинам додадуть на дітей

1107

Багатодітним родинам додадуть на дітей. На третю і кожну наступну від початку квітня обіцяють платити 1700 гривень. Виплату проводитимуть до 6-річного віку. Утім, чи потрібна вона кожному – питання, адже отримані кошти впливатимуть на пільги. Як само і чи варто саме вам подавати документи на першоквітневий сюрприз від Кабміну?

Багатодітна мати – наша колега Оксана Мєдвєдєва – уже готує документи на отримання державної допомоги. Її молодшій донечці Єві незабаром – шість. Утім, втрачати 1700 гривень – навіть у формі одноразової виплати не збирається.

До квітневого нововведення на дітей багатодітні родини отимували як і решта – 860 гривень. Адже, відповідно до чинного законодавства, незважаючи на те, яку за ліком дитину народили, держава дає 40 тисяч. Такий бонус у 1700 пані Оксана вважає суттєвою допомогою. Наразі у обласному центрі проживає 1500 багатодітних сімей. Утім, скористатися нею зможе далеко не кожна. Допомогу дають лише до 6-річного віку – за третю дитину і кожну наступну. Наразі із заявою на отримання у Хмельницькому звернулося близько 15 родин. Це поки мало, адже для того, аби її оформити, необхідно зібрати цілий пакет документів.

Якщо раптом якихось паперів у родини немає – їх можна донести – протягом одного місяця ,пізніше – ніяк. Гроші виплачуватимуть із дня подання заяви. Як саме – вирішувати родині.

Перед тим, як поквапитися збирати документи, соцпрацівники радять оцінити, так би мовити, ризики. Адже, багатодітні родини мають право на низку пільг. Такі як пільга на комунальні послуги, субсидія або соціальна допомога малозабезпеченим залежать від доходів сім’ї, котрі зростуть, якщо оформити новітню допомогу.

Зважаючи на це, родина має право вибору. 1700 допомоги чи пільги – в соцзахисті обіцяють порахувати і допомогти не втратити.

 

" " " "