Гуманітарна допомога у Хмельницьку міську лікарню

1132

Ліжка, комп’ютери й спецкрісла… У Хмельницьку міську лікарню доставили гуманітарну допомогу із Німеччини. Усе обладнання майже нове, та все ж бувше у вжитку – фактично списане у Європі. Там ним користувалися максимум чотири роки, це тоді як середній вік наших ліжок у десять разів старше. І, хоч дісталося приладдя безкоштовно, та його доставка й розмитнення влетіло у копієчку. Однак не міському бюджетові – витрати на себе взяв місцевий підприємець.

Віктор Вікарчук – відомий у Хмельницькому приватний підприємець. А віднедавна й меценат – за його 120 тисяч гривень доставили,  розмитнили й оформили гуманітарну допомогу із Німеччини. Там чотирирічне обладнання вже списали, а для нас воно майже нове.

По-суті – це перший подібний проект у нашому місті, котрий демонструє співпрацю влади та соціально відповідального бізнесу.

А так виглядають наші – сорокарічні ліжка. Їм точно потрібна заміна. Її шукав у Німеччині Тарас Дурбак. Він вже не однократно віднаходить таке обладнання для українських медзакладів.

Навіть бувші у вжитку німецькі ліжка, кажуть у лікарні, часом ліпші, ніж наші нові. Тим паче, що ціна німецького стартує від тисячі євро. Наш бюджет просто не потягне такого навантаження. Тож мусимо обходитися якісним секонд-хендом.

Таких матраців лише три. Решта ліжок зі звичайними, однак зручними підстилками для лежання хворих.

Ще частину комп’ютерів, крісел, моніторів скерували до Геріатричного пансіонату.

" " " "