«Hlushenkov Folk Fest-2019»

1154

Вірменія, Чілі та Україна. Народну хореографію цих країн 15 червня презентували у Хмельницькому. Виступи відбувалися у рамках міжнародного фестивалю «Hlushenkov Folk Fest-2019». Його організовують всьоме, і кожного року розширюють географію колективів.

Маленька країна з великим серцем. Третій день фестивалю імені Володимира  Глушенкова відкривав народний ансамбль танцю «Аракс» з Вірменії. Вони до Хмельницького приїхали вперше. Їхня національна хореографія тісно пов’язана з театралізованим дійством. Тому на сцені можна було побачити міні-виставу з чудовими костюмами та запалом.

Деякі номери супроводжувалися співами. У вірменській культурі більшість національних виступів побудовані таким чином, що слова пісні відтворюються у рухах.

Наступними на сцені запалювали учасники бенду «Ренакер» з Чілі.  Вони веселі, граційні і знають, що таке справжній карнавал. Виступи танцюристів доповнюють музичні інструменти та стародавні персонажі.

Завершував презентаційні виступи ансамбль з Хмельницького «Веснянка». Їхній репертуар поєднує у собі 12 різних регіонів України.

Окрім виступів на головній сцені, усі народні колективи відвідали соціальні заклади міста.

" " " "