Хмельничанам показали «Микиту Кожум’яку»

1765

Великобританія, Швейцарія, Німеччина, Латвія та Данія. Україну з цими країнами поєднують фільми. Точніше, «Чілдрен Кінофест – 2017». Пліч-о-пліч латвійська стрічка «Люблю тебе, мамо!», данська «Вперед, до школи!» та українська «Микита Кожум’яка» конкурують на міжнародному кінофестивалі. Символічно, українське кіно показували 1-го червня, на День захисту дітей. Побували на показі і наші журналісти. Власне, вони й дізналися, чи є шанси на перемогу у «Микити Кожум’яки».

 

Тим більше у будні, коли працюють літні пришкільні табори. Тоді, місць просто не залишається, а реєстрацію закривають. Так сталося і 1-го червня, кінотеатр Шевченка заполонили діти. По-перше, це безкоштовно, а по-друге саме на День захисту дітей і показали українську стрічку. Ярослав на мультик зареєструвався попередньо, тепер – тішиться.

А тепер є можливість і подивитися, і проголосувати, а потім ще й у літньому таборі обговорити.

Після перегляду – традиційне голосування. Шкала проста: від «дуже погано» до «відмінно». Якими будуть оцінки – передбачити важко, кажуть у кінотеатрі. Втім, запевняють, поряд із зарубіжними фільмами, українська стрічка не гірша та має усі шанси на перемогу.

Чи стане «Микита Кожум’яка» переможцем – дізнаємося 4-го червня. Саме у неділю відбудеться офіційне закриття «Чілдрен Кінофесту – 2017».

 

" " " "