Хмельничани написали диктант української єдності.

1418

9 листопада, на Українському радіо традиційно відбувся радіодиктант національної єдності. День української писемності та мови вже вісімнадцятий раз поспіль відзначають саме написанням диктанту. Долучились до такого флешмобу і хмельничани.

Радіодиктант національної єдності цьогоріч був про мрії, які стають реальністю, коли цього щиро прагнуть. Нині до написання диктанту приєднались і представники різних національних громад нашого міста.  Мурат Зейналов – азербайджанець. Він вже 20 років проживає в Україні і нині вирішив перевірити своє знання мови.

А Марія Клопотюк представляла єврейську громаду нашого міста. Вона вперше писала радіодиктант. Каже не очікувала, що це буде настільки цікаво і не так вже й важко.

Диктант не має на меті перевірку грамотності, а задуманий як своєрідний флешмоб – акція єднання навколо мови. Вінт складається зі 100-120 слів. Текст для радіодиктанту замовляється спеціально. У ньому немає авторських знаків чи суперечливих орфограм. Але при тому їхня загальна кількість дуже висока, тому написати радіодиктант без помилок непросто. Та учасники флешмобу були впевненні у своїх силах, а дехто мав власний рецепт вивчення української мови.

За бажанням диктант можна буде перевірити. Для цього рукопис слід надіслати на адресу Українського радіо впродовж 9-10 листопада, або ж відсканований чи сфотографований текст на електронну адресу радіо. Також 11 листопада можна буде перевірити текст на сайті радіо.

" " " "