На Проспекті Миру будують кілометрову велодоріжку

1918

Парк Чекмана, Старокостянтинівське шосе, а тепер Проспект Миру… У Хмельницькому добудовують ще одну велодоріжку. Вона відокремлена і від проїзної частини, і від тротуару. Простягається від Сілістри до кільця поблизу Темпу. Мостять дорогу для двоколісних тротуарною плиткою. Матиме вона такий самий вигляд, як і нещодавно зведена на Старокостянтинівському шосе. Це справа дорога…

Віталій Підгайчук – велосипедист зі стажем. За кермом двоколісного сім років. Зараз, щоправда, велосипед вже схований на зиму – холодно. Та як тільки потепліє, каже, від громадського транспорту  відмовиться. Тим паче, що у місті активно розбудовують велоінфраструктуру.

У планах комунальників і справді сполучити парк імені Михайла Чекмана із Старокостянтинівським шосе по Прибузькій і аж до Трудової. Там роботи розпочнуться вже наступного року. Усього й відразу зробити не вдається – надто дорого.

Сукупна ціна проекту – два мільйони сімсот тисяч гривень.

Щоправда, за кілька метрів до зупинки вона обривається. На шляху велосипедистів постають МАФи. Як їх мають обійти будівельники, аби Проспект Миру сполучити із Старокостянтинівським шосе – загадка. Встеляють покриття тротуарною плиткою. Вона – жаліються велосипедисти, не надто зручна. Однак практичніша – переконують комунальники.

У міськраді переконують – за двоколісними майбутнє.

Та роботи зараз – непочатий край.

" " " "