Хмельниччина долучилась до загальнонаціональної акції «16 днів проти насильства».

1359

Традиційно у період з 25 листопада до 10 грудня у регіонах України в рамках загальнонаціональної акції «16 днів проти насильства» проводяться  різноманітні заходи. Вони спрямовані на те, щоб привернути увагу населення до проблеми насильства в сім’ї, торгівлі людьми, захисту прав дітей, жінок тощо. Нині в рамках акції, хмельницьким школярам розповідали про торгівлю людьми – що це таке і як не стати жертвою.

Про торгівлю людьми нині розповідали учням хмельницької гімназії №1. В рамках загальнонаціональної акції «16 днів проти насильства» для школярів влаштували лекцію, аби ознайомити їх із усіма ризиками пов’язаними із торгівлею людьми.

Психолог гімназії каже, про такі речі, як торгівля людьми, агресія чи насилля в сім’ї потрібно говорити з дітьми якомога раніше. Аби убезпечити дітей від страшних ситуацій.

Жертвами торгівлі людьми можуть стати чоловіки, жінки і діти, – з метою примусової праці, сексуальної експлуатації, жебрацтва. Цей злочин характерний не лише для України. За данними ООН, нині у світі жертвами торгівлі стали близько 40 мільйонів людей. І щороку їхні ряди поповнюються трьома мільйонами чергових рабів. Серед них майже 80% – це жінки і діти. Сучасна торгівля людьми – це індустрія з прибутком понад 32 мільярди доларів на рік. Та попри такі вражаючі показники та розповсюдженість проблеми, виявилось, що хмельницькі школярі не знають про сучасне рабство.

Заходи в рамках акції «16 днів проти насильства» триватимуть до 10 грудня. За цей час соціальні працівники намагатимуться підвищити рівень інформованості учнів, та допоможуть дітям усвідомити гостроту проблем насилля та торгівлі людьми зокрема.

" " " "