Хмельниччина – одинадцята в Україні з промисловості. 

919

Хмельниччина – одинадцята в Україні з промисловості.  Такі успішні показники область демонструє і завдяки роботі державного підприємства «Новатор».  Там виготовляють найрізноманітнішу продукцію: від техніки енергозбереження  до оборонного оснащення.  Також «Новатор» постійно  впроваджує передові технології  та інновації.  Днями  там відбулась нарада за участю представників різних галузей економіки спільно з місцевою владою.  Усі  вони особисто побачили  роботу і досягнення флагмана  промисловості  Поділля.

Щорік Державне підприємство «Новатор» тільки примножує свої здобутки.  Тут успішно розвивають виробництво високого технічного рівня і дивують передовими інноваціями. Приміром у 2017-му завершили роботи з реконструкції та переоснащення цеху друкованих плат .  Там  встановили більше двадцяти п*яти одиниць сучасного обладнання з США і країн Євросоюзу. Як результат  – плати, вироблені на Новаторі,  виграють навіть  у  Китайських.

Окрім того, на Новаторі виготовляють  лічильники газу та води. До речі, підприємство  перше в Україні з виробництва  енергозберігаючої  техніки.  Також  тут  впровадили систему автоматизованого обліку енергоносіїв – «АСКОЄ».

Виробляють на підприємстві  й якісну освітлювальну техніку. Зокрема енергозберігаючі ЛЕД-світильники,  що споживають в десятки разів менше ресурсів.  До слова, сам Новатор цілком оснащений  такими лампами.

У пріоритеті  «Новатора»  і виготовлення  медичної  техніки.  Впродовж нинішнього року тут планують освоїти виробництво ще чотирьох нових приладів. З вітчизняною продукцією хочуть повністю вийти на ринок Європи.  В облдержадміністрації констатують, завдяки підприємствам Хмельниччини й «Новатора» зокрема – Україна покращує показники в світовому рейтингу.

Проте успіх вітчизняного виробництва цілком залежить від підтримки держави.  У Союзі промисловців та підприємців Хмельниччини бідкаються, – влада навпаки затягує їм паски.  Адже з січня цього року вартість електроенергії  для  підприємств в середньому зросла на десять відсотків, а а газ дорожчав на вісім. Тому прохають в  уряду вжити відповідних заходів.

Відповідне звернення підприємці Хмельниччини вже направили прем*єр-міністру – Володимиру Гройсману.  Загалом, на зустрічі з представниками економіки та місцевою владою, обговорювали нагальні питання промислової галузі та шукали шляхи їх вирішення. Усе для того, аби вітчизняне виробництво тільки процвітало, створювалися робочі місця, а Україна ставала дедалі конкурентоспроможною.

 

" " " "