Хмельниччина потерпає від наслідків негоди. Без світла залишилвся 71 населений пункт області.

793

Потужна стихія атакувала Хмельницьку область. Через сильний вітер без електрики залишились жителі 71 населеного пункту в 12 районах області. Рятувальники ледь справляються з масштабом роботи. За минулу добу до ліквідації наслідків негоди надзвичайники залучались більше ніж 50 разів.

Вихідними на території Хмельниччини вирувала негода. Як наслідок, 2 повалених дерева та підтоплення вулиць, дворів та підвальних приміщень приватних домогосподарств. Через спрацювання автоматичних систем захисту електроліній та електророзподільного обладнання знеструмлено 71 населений пункт у 12 районах області.

Минулої доби рятувальники Хмельниччини 53 рази залучались до ліквідації наслідків негоди. Підрозділи області провели роботи з відкачуванню води із підвальних приміщень, дворів 96-ти приватних домоволодінь. Крім того, вихідними  під час проведення Хмельницького чемпіонату області зі спортивного туризму серед учнівської молоді через значні опади річка Смотрич, якою переправлялись учасники на іншу сторону, вийшла з берегів, Вода перекрила їм можливість повернутись назад самотужки. У пастці опинилось 255 чоловік: 201 дитина та 54 дорослих.

Для надання допомоги до місця події прибули рятувальники. Бійці ДСНС організували канатну та човнові переправи, аби доправити усіх людей в безпечне місце. Рятувальну операцію ускладнювала сильна течія, що змивала усе на своєму шляху. Проте, незважаючи ні на що, вогнеборцям вдалось евакуювати всіх учасників чемпіонату та педагогів, а також переправити усе спорядження та особисті речі.

Дісталось від негоди і Славуті. Жителі міста у соцмережах ділились світлинами. А у Кам’янці Подільському злива зіпсувала містянам святкування дня міста. Квітка на камені перетворилась на суцільний водоспад. Довелось відмінити, через дощ, запуск повітряних куль та фестиваль «Фортеця dj fest», який мав проходити у старому замку. Вулиці Кам’янця перетворились на водяні канали.

Також негода спровокувала і пожежі.У Ярмолинецькому районі у селі Майдан Морозівський виникла пожежа споруди житлового сектору. Вогонь пошкодив покриття та перекриття.   А у Городоцькому районі у селі Веселець виникла пожежа сінника. Вогонь знищив покриття сінника та 0,3 т сіна. Збитки наразі встановлюють. На щастя, ніхто не постраждав.

" " " "