Хмельниччина потрапила у другий десяток за євроінтеграційним індексом

1291

Хмельниччина потрапила у другий десяток за євроінтеграційним індексом. Провели такий аналіз представники Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень.Так 15-те місце у рейтингу Хмельницька область отримала завдяки зростанню показників питомої ваги експорту та імпорту послуг до країн ЄС. Поряд із тим до низу рейтингу тягне показник інституційної підтримки євроінтеграційного поступу.

Чернівеччина, Волинь, Тернопільщина – саме в такому порядку розташувалися області у рейтингу євроінтеграційного поступу за 2014-2016 роки. Хмельниччина ж стала 15. Такого висновку дійшли громадські активісти, котрі проаналізували глибину торговельно-економічних зв’язків та інституційну підтримку органів влади. Найкращі показники у прикордонних областей.

Попри недотичність області до єврокордону, край намагається працювати над поліпшенням взаємодії із Європейським Союзом. Так дослідники не змогли знайти жодного хмельницького підприємства, котре мало б право експорту харчової продукції тваринництва, натомість експерти переконують – такі на території краю є.

На рівні області, виявляється, теж можна по-різному євроінтегруватися. Так, створивши детальний план і програму заходів керівництво краєм зможе чітко розуміти переваги й недоліки роботи, а також працювати на перспективу.

До речі, зауваження громадських активістів посадовці зауважили – азом намагатимуться створити такий план.

 

" " " "