Героїв Україна пам’ятає … в обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся урок – реквієм пам’яті Небесної сотні.

1738

20 лютого – День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Саме в ці дні чотири роки тому під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста учасників Майдану. Україна заплатила високу ціну за звільнення від диктатури і свій вибір – бути частиною Європи. На відзначення цієї дати в обласній універсальній бібліотеці відбувся урок-реквієм «Героїв Україна пам’ятає…».

Нині по всій країні вшановують пам’ять героїв Небесної сотні. Так, в обласній універсальній науковій бібліотеці студентам педакадемії та кооперативного технікуму розповіли про трагічні події 2013 року. Студентські творчі колективи підготували виступи, в яких відобразили біль та смуток нашого народу під час кривавих лютневих днів 4-річної давнини.

Під час зустрічі згадували події Революції Гідності. Письменниця та журналістка Наталія Горденко нещодавно видала свою книгу «Життя віддане за Україну». У ній письменниця зібрала розповіді про загиблих бійців АТО. Про їх життя і розповідала студентам.

Крім того у бібліотеці підготували спеціальну виставку, де були зібрані книги про події в Україні останніх чотирьох років.

Що ж до студентів, то вони кажуть, хоч і були 4 роки тому підлітками, і можливо не зовсім розуміли усього масштабу подій, що відбувались, та чудово пам’ятають, що відчували.

 

" " " "