Пам’ять про героїв не вмирає.

831

Пам’ять про героїв не вмирає. 20 лютого у Хмельницькому відбувся Марш Героїв. Тисячі містян вийшли на вулиці Хмельницького. Вони пройшли усіма центральними вулицями в честь загиблих на Майдані, яких з 18 по 20 лютого розстріляли  силовики. Ці дні увійшли в історію України як найжорстокіші.

https://youtu.be/6kshpQ6xRfE

Квітами та лампадками у Хмельницькому вшанували пам’ять Герої Небесної Сотні.  Минуло чотири роки з моменту розстрілів мітингувальників на Майдані у Києві. Чули постріли і хмельницькі вулиці. Під стінами СБУ 19 лютого загинули Дмитро Пагор та Людмила Шеремет. Були і ті, хто отримав поранення. Олександр Полудніцин отримав кульове поранення в черевну порожнину. Його вдалося врятувати. А після цього – довга реабілітація за кордоном, чотири операції. Каже, що з того часу майже нічого не пам’ятає. Та не шкодує, що пішов на пікет.

У ці дні вся Україна згадує, як починалася Революція Гідності. Скільки для кожної родини коштувала війна, скільки життів ще забере агресія? І головне – чому ще не знайшли відповідальних за смерті мирного населення. Хоча хмельничани відзначають і позитивні зміни у свідомості українців.

Пам’ятати подвиг кожного загиблого – це громадянський обов’язок.

Окрім пам’ятників та меморіальних дощок, з’являється і чуттєва поезія про героїв.

 

" " " "