Хмельниччина приймає старост з усієї України.

1446

Обмін досвідом задля процвітання громад. Хмельниччина приймає Всеукраїнський  форум старост. Після успішного впровадження реформи децентралізації, наша область має гарні практики для демонстрації. Тож у програмі  не лише дискусії, а й виїзд у старостинські округи.

Понад триста учасників  Форуму  із різних куточків країни приймає Хмельниччина.  Для новообраних  старост такий захід –  гарна нагода отримати необхідні уроки для роботи в громаді. До прикладу, Студениківська ОТГ на Київщині створена наприкінці 2017-го року. Староста села Козлів  бере участь  у заході. Каже, приїхав за досвідом.

Загалом понад сотня старост із 20 областей країни завітала на Поділля. Приїхали і представники наших громад. За три роки кожна із ОТГ зробила висновки із успіхів та помилок, адже першим завжди нелегко. А староста – це ключова ланка  успішного впровадження реформи.

Нині на Хмельниччині успішно діє 41 територіальна громада. На останній сесії обласної ради депутати внесли зміни до перспективного плану формування тергромад.  Програма форуму передбачає і  екскурсію для демонстрації кращих практик об’єднання.

За словами  представника  ГО  «Інститут  громадянського суспільства» Анатолія Ткачука, працюючи з Україною у напрямку запровадження реформи з децентралізації влади, Євросоюз відзначив надзвичайну динаміку та гнучкість місцевого самоврядування.

Захід, організований  в обласному центрі , має на меті згрупувати знання, набуті в старостинських  округах. Спеціально до Форуму область  надрукувала декілька тематичних видань, які отримали  усі учасники.

Як прогнозують експерти, 2018 рік стане ключовим у питанні формування базового рівня місцевого самоврядування.

" " " "