Хмельницька «Укртрансбезпека» отримала три комплекси для зважування фур.

1374

Війна з перевантаженими автомобілями розпочата. Хмельницька «Укртрансбезпека» отримала три комплекси для зважування фур. Ціна одного такого автомобіля – понад мільйон гривень. Раніше на всю область діяв лише один автодорівський пересувний габаритно-ваговий комплекс для зважування транспортних засобів на дорозі. Цього було замало, адже проконтролювати всі перенавантажені фури було просто нереально. Тепер завдання транспортників спроститься: усі під’їзди до обласного центру перекриють.

63 перегрузи на загальну суму в двадцять тисяч євро. Стільки вдалося зафіксувати працівникам хмельницької «Укртрансбезпеки» цього року. І це за допомогою лише одного старенького габаритно-вагового комплексу для зважування транспортних засобів. Ще три новеньких – кожен за більш як мільйон гривень, надало міністерство інфраструктури.

Це роблять, аби зменшити корупційні ризики. Самі ж інспектори, ті, що працюватимуть на новеньких комплексах кажуть – робочі місця оснащені за останнім словом техніки.

І зрозуміло якісне інтернет-з’єднання. Переконують – воно працюватиме. Так зможуть оперативніше віднаходити перегрузи й нараховувати таким водіям штрафи. Найбільший в нашій області, до речі склав шість тисяч євро.

На разі «Уктрансбезпека» разом із Хмельницькою міськрадою обговорюють можливість закупівлі ще одного габаритно-вагового комплексу, аби охопити всі під’їзди до обласного центру. Співпраця вже розпочалася – згадані раніше нагрудні камери придбані за кошт міського бюджету.

Усе, аби зберегти дороги, а отже забезпечити належну безпеку руху.

 

" " " "