Хмельницькі кіоски поступово змінюють своє обличчя

994

Місту – естетику, підприємцям – пільгу: хмельницькі кіоски поступово змінюють обличчя. Переобладнані МАФи можна побачити не лише на центральній Кам’янецькій, а й на Шевченка, Інститутській та Курчатова. Близько 120 магазинчиків уже виглядають по-новому – так як того вимагає положення, прийняте в березні 2017-го. Нагадаємо, відповідно до нього було визначено декілька архітипів, себто прикладів зовнішнього оформлення кіосків, які підприємці і мають відтворити – за свої кошти, але не просто так.

Шоколадно-бежеві та червоно-білі – ось так сьогодні виглядають кіоски Хмельницького. Підприємці дослухались до наполегливої рекомендації міської влади й почали відтворювати затверджені архітипи. Сьогодні десятки МАФів раз і назавжди змінили своє обличчя. Хоча нещодавно чи не всі виглядали ось так.

Основне, чого хочуть домогтись – це естетика, кажуть у управлінні торгівлі. Додають, якщо вона присутня нехай навіть поза архітипом – зауважень не буде.

Ось цей кіоск на інші переобладнані не схожий, утім, загальної картини не псує. Навпаки тішить око своїм дизайнерським рішенням. А, точніше, ініціативою власника.

Аби переобладнання кіосків – чи за власною, чи за владною ініціативою, тішило не лише городян, а й підприємців, для них створили спеціальні пільги.

Наразі 964-ьох в місті переобладнано 120 кіосків. В управлінні торгівлі кажуть, зважаючи на владні поступки, сподіваються їх буде більше.

" " " "