Хмельницькі рятувальники навчали школярів безпеки життєдіяльності та розповідали про свою професію.

1077

Тиждень знань безпеки життєдіяльності. 19 квітня рятувальники провели показову акцію для учнів Хмельницької спеціалізованої середньої загальноосвітньої школи №1. Дітям розповідали як вести себе у надзвичайних ситуаціях, як надавати домедичну допомогу та показали, яка ж вона професія рятувальника в дії.

Тиждень знань безпеки життєдіяльності пройшов у Хмельницькій спеціалізованій середній загальноосвітній школі №1. Показова акція, яку для школярів провели рятувальники пройшла у два етапи.

На теоретичних лекціях фахівці Навчально-методичного центру розповіли дітям, як себе захистити під час надзвичайної ситуації, як надавати першу домедичну допомогу, та як робити серцево-легеневу реанімацію. Після теоретичної фази відбулася активна – практична. У дворі закладу вогнеборці підготували для дітей кілька навчальних локацій: піротехнічну і пожежно-рятувальну. Справжні піротехніки Служби порятунку поділилися зі школярами премудростями небезпечної професії. Для цього із собою на урок сапери прихопили навчальні знешкоджені вибухонебезпечні предмети. Кожен охочий мав змогу потримати їх у руках.

Ще одна локація була присвячена пожежно-рятувальній справі. Вогнеборці продемонстрували учням захисний одяг, шоломи, спорядження і спеціальні інструменти, які використовують для ліквідації надзвичайних ситуацій. А “родзинкою” акції стала ліквідація умовної пожежі. Кожен охочий міг відчути себе пожежником — у повному бойовому екіпіруванні полити струменем води з пожежного ствола.

Від видовища діти були у захваті, активно цікавилися як піротехнічними секретами, так і пожежно-рятувальною справою.

Вогнеборці впевнені, подібні заходи сприяють формуванню у дітей звички до безпечної поведінки, а ще популяризують професію рятувальника. Нині в області в усіх навчальних закладах, враховуючи і дошкільні, відбуваються аналогічні заходи. Тижневик знань безпеки життєдіяльності триває.

" " " "