Як Білогір’я до виборів готується

3277

А тепер про вибори. Цього тижня наш телеканал розпочав цикл ексклюзивних матеріалів про те, як готуються до голосування у новостворених об’єднаних територіальних громадах Хмельниччини. Учора ми розказали про політичне дербі у Шаровечківській ОТГ, а сьогодні покажемо передвиборчі погляди жителів Білогір’я.

Не за горами у Білогір’ї – вибори. У новоствореній об’єднаній територіальній громаді обиратимуть очільника та депутатський корпус. Тут добре розуміють, тільки об’єднавшись, громада зможе процвітати. Хоча би тому, що її бюджет зросте щонайменше у п’ять разів, а ці кошти є куди спрямувати.

Ділитимуть бюджет на сім частин, адже об’єднатися навколо Білогір’я вирішили шість сільських рад. Одні – самодостатні, інші – не дуже заможні. Втім поділу на старшого брата та молодшого стовідсотково не буде, адже кожне село має проблеми, які потребують вирішення.

Юрівську громаду пан Олександр очолює давно, втім подальший розвиток вбачає тільки у згуртуванні. На місці, каже сільський голова, втрачають деякі повноваження, а саме не будуть розпорядниками фінансового ресурсу. Та натомість отримують значно більше.

Сергій Яловчук також підтримує децентралізаційні процеси у Білогір’ї. Адже, переконаний чоловік, тільки об’єднавшись, громади зможуть втриматися на плаву.

Пані Ольга, інфекціоніст Білогірської райлікарні, також на стороні об’єднання. Це тому, каже медик, що у реформі вбачає позитивні зміни, у першу чергу для медицини Білогірського краю.

Пан Володимир до останнього вагався – об’єднуватися громадам чи ні. Тепер, каже чоловік, твердо переконаний – гуртуватися потрібно.  Наболіле, звісно, – дороги, втім немає у Білогір’ї і тротуарів. І ще одне, каже пан Володимир, вже несила дивитися, як рідна місцина перетворюється на смітник.

Сміттєва проблема не чужа і Мокроволянській сільраді. Окрім того, потребують уваги дороги та благоустрій. Усі або хоча би частину проблем, переконана сільський голова Тетяна Лісняк, допоможе вирішити реформа. Перше, каже очільниця, з чого варто б почати, – хоч невелике, та своє виробництво.

А ось першим кроком до вирішення проблем є, звісно, саме об’єднання, вибори очільника ОТГ та депутатського корпусу. Обирати керівництво Білогірської громади сім сільрад будуть вже 29-го квітня. А ми слідкуватимемо за подіями та ексклюзивно покажемо усе першими. Тетяна Кукуріка, Анатолій Вінскевич, Роман Судаков. Головні новини Хмельниччини.

 

 

" " " "