Вибори до ОТГ: чого очікує громада?

1377

Децентралізація у дії. У кінці квітня на Хмельниччині відбудуться вибори ще до двох об’єднаних територіальних громад. Обирати своїх очільників буде Білогір’я та Шаровечка. Аби показати, як готуються до виборів у новостворених ОТГ, наш телеканал розпочинає цикл ексклюзивних матеріалів. Ми розкажемо Вам про політичне дербі у кожній з громад, передвиборчі настрої жителів та чи підтримують вони таке об’єднання.

Менш, аніж за два тижні Малашівці підуть на вибори. Місцеві не приховують, обиратимуть майбутнє для себе та дітей. Так, пані Наталія у цьому селі народилася, на відміну від багатьох, не виїхала на заробітки, адже себе бачить тільки тут. За рідну місцину, каже жінка, душа болить, адже у селі є багато проблем, вирішити які без коштів неможливо.

Обома руками за об’єднання і пані Надія з Волиці. У кінці квітня її населений пункт також піде на вибори. Це тому, каже жінка, що місцеві добре розуміють – вирішити проблеми села можна тільки згуртувавшись.

Разом з Малашівцями та Волицею на вибори йдуть і Мацьківці. Об’єднання у одну громаду, каже Болеслав Гороховський, для його села тільки «плюс», адже, в першу чергу, допоможе зробити дороги.

Об’єднання чотирьох сіл у одну громаду підтримує і пан Олександр. Тільки так, переконаний чоловік, у рідній Шаровечці можна вирішити нагальні проблеми.

Зробити крок у вирішенні нагальних проблем жителі зможуть вже 29-го квітня. Тоді Шаровечка, Мацьківці, Волиця та Малашівці обиратимуть очільника ОТГ та депутатів, які мають працювати для громади. Та ось біда у тому, що ще за кілька тижнів до виборів у новоствореній ОТГ почали каламутити воду. Виявляється, навіть у невеликих селах є місце для великої політики.

Та біда у тому, що швидше за все такі обранці захищатимуть інтереси політсили, а не громади, а тому, запевняє чинний голова, голосувати потрібно за людей, а не партії.

Те, що обирають майбутнє, розуміють і самі люди, а тому, кажуть, про підкуп грошима, гречкою чи одіялами і мови не може бути.

А ось про передвиборчі погляди жителів Білогір’я та як там готуються до голосування – дивіться вже завтра у ексклюзивному матеріалі на нашому телеканалі.

" " " "