Меланома – стоп!

1257

Проінформований – значить озброєний.  З народженням у кожної людини з’являються родимки. До них настільки звикають, що з роками припиняють звертати на них увагу. Та обстежувати їх потрібно- кажуть лікарі, бо родимки мають властивість перероджуватися у важку форму раку шкіри. 20 квітня, у Всесвітній день боротьби із меланомою, посеред Хмельницького влаштували акцію з обстеження у лікаря-онколога.

Пані Ганна і у свої вісімдесят вісім піклується про здоров’я власної шкіри. Щоправда, до онколога на прийом прийшла вперше.

Нині здоров’ю пані Ганни нічого не загрожує. Після огляду стало зрозуміло – це звичайна родимка.

Меланома – одна із найбільш агресивних злоякісних пухлин, які можуть з’явитися на тілі людини. Хвороба підступна і не завжди помітна. Щорічно у світі від неї помирає 48 тисяч людей.  Головна причина – не вчасно поставлений діагноз. Ексклюзивно для нашого телеканалу лікар-онколог розповів на що в першу чергу потрібно звертати увагу та в якому випадку йти до лікарні.

У групі ризику – люди зі світлим типом шкіри та блакитними очима та ті, у кого в родині були випадки захворювання на меланому. На ранніх стадіях для лікування вистачає лише хірургічного втручання. Уся процедура займе не більше 20 хвилин.

 Хмельничани на акцію управління охорони здоров’я відгукнулись. Приблизно за одну годину до лікаря навідались близько тридцяти людей. Втім, перевірити себе можна не лише у Всесвітній день боротьби із меланомою. У медичних закладах міста лікарі приймають щодня і огляд проводять безкоштовно.

" " " "