Вирубка лісу: Гвардійська громада проти

2115

Одні проводили планову вирубку лісу інші проти цього.  Активісти Гвардійської громади заблокували вирубку лісу у селі НемИчинці, адже переконані, вона – незаконна. Лісівники усе спростовують, показують дозвільну документацію з усіма необхідними підписами та печатками. А відтак, кажуть, вирубка лісу – планова та дозволена

Майже гектар лісу – під вирубку. Гвардійська громада стала на захисті зелених насаджень. Мовляв, півстоліття тому самі ж люди ці дерева насаджували, тепер душа болить, коли їх працю знищують.

Як наслідок у лісі заблокували вирубку, а на виїзді у прямому сенсі собою перекрили рух вже завантаженої дровами автівки.

Якщо у селян – своя правда, то у лісівників – своя. Усі дозвільні документи вони мають: товаро-транспортна накладна, план вирубки, ще кілька папірців та найважливіше – лісорубний квиток – усе на руках.

Працюють законно, кажуть у лісництві, мають дозвільну документацію та усі дерева біркують. Це означає, що можна відслідкувати, куди потрапить та чи інша деревина та скільки за неї заплатять. Окрім того, наголошують, це – планова вирубка, тобто не їх забаганка, а вимога часу.  Єдине, де недопрацювали, це – комунікація.

Через таке, на перший погляд, невеличке непорозуміння та, у першу чергу, брак комунікації, і розгорівся великий конфлікт. На вуха Гвардійська громада поставила ледь не усю область.

Ті кілька соток, які лісівники вже вирубали, обіцяють окультурити, прибрати та засадити новими деревами.

" " " "