Хмельницькі рятувальники організували умови для проживання в наметовому містечку учасникам «Труханівської січі»

1188

Потяг єднання «Труханівська січ» прибув на Хмельниччину. Серед сотні пасажирів – волонтери та діти з різних областей України. Комфортні умови перебування гостям області забезпечували хмельницькі рятувальники.

На Хмельниччину прибув потяг Єднання «Труханівська січ», а це близько 100 учасників акції. Серед пасажирів потягу волонтери та діти з різних областей України. 18 липня учасники потягу розгорнули наметове містечко біля с. ПИлява Старосинявського району. Саме тут в 1648 році  відбулась переможна битва української козацької армії, очоленої гетьманом Богданом Хмельницьким, проти військ Речі Посполитої. Аби перебування було безпечним, працівники  Аварійно-рятувального загону спецпризначення розгорнули польову кухню, намет та забезпечили постачання питної води та електроенергії.

Користуючись нагодою, рятувальники Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області спільно з викладачами Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності провели для молоді лекцію з правил безпеки та презентували професію рятувальника.

Під час заходу присутнім цікаво було дізнатися про нелегкі будні працівників ДСНС. Вони із захопленням розглядали пожежно-рятувальну техніку, аварійно-рятувальне обладнання; приміряли захисний одяг і спорядження та спробували себе у ролі рятувальника, подаючи воду із справжнього пожежного ствола. Також учасники акції  мали можливість попрацювати з приладом вимірювання рівня радіації. Великий інтерес викликали у присутніх вибухівки – пастки, замасковані під іграшки, книги, солодощі. Крім того, аби краще закріпити отримані знання, працівники ДСНС  розповсюдили серед молоді листівки застережливого характеру.

 

" " " "