Одяг, як розповідь. В арт-центрі «MASLO» нова експозиція «Dress code: перетворення»

1588

Одяг, як розповідь. В арт-центрі «MASLO» відкрилася нова експозиція «Dress code: перетворення». Вона об’єднала роботи художниці Альони Науменко та дизайнерки Поліни Веллер. Такі, здавалося б розрізнені сфери вдалося успільнити за допомогою моди, й одягу, як найтиповішого її прояву. Так художниця оголює людське тіло, забирає із нього зайву тканину, натоміть дизайнера переформатовує вже усталені предмети гардеробу: експериментує з матеріалами й формами.

До кінця серпня у галереї «MASLO» одяг розповідатиме про людей. Тут почала роботу фешн-живописна виставка «Dress code: перетворення». Експозиція 18+ – художниця Альона Науменко намалювала своїх друзів абсолютно голими. Їм, каже, позувати ню, було непросто.  Одягнула їх мисткиня, як у дитинстві, в паперовий одяг на магнітних пластинах.

Одяг часто говорить більше, ніж слова, переконана художниця, тож за бажання кожен відвідувач може роздягнути картину, й самотужки осягнути задану істину. А тим часом, Альона Науменко пильно слідкує за реакцією глядачів.

Власне це відвідувачам до смаку.

Картини, що можна роздягати – частина експозиції. Інша – витвори альтернативної моди Поліни Веллер. Модельєрку, до створення такого одягу, спонукав французький скульптор Ксав’є Вейян.

Додатково до живописних інтерактивних робіт та витворів альтернативної моди у арт-центрі з’явився ще один проект розрахований на дитячу аудиторію. Альона Науменко  запатентувала метод живопису, котрий може рухатися за допомогою магнітів.

Щоправда самі заняття розпочнуться аж з вересня. Обіцяють, що вони припадуть до смаку маленьким хмельничанам.

 

" " " "