Хмельницькі рятувальники продовжують перевіряти пожежний стан місцевих розважальних закладів.

836

Державна служба з надзвичайних ситуацій на виконання рішення уряду розпочала масштабні перевірки закладів масового скупчення людей на предмет виконання вимог безпеки, передусім пожежної. Наразі вогнеборці перевіряють розважальні та торгові центри. На рейді побували і наші журналісти.

Хмельницькі вогнеборці продовжують інспектувати заклади із масовим скупченням людей. Нині рятувальники перевіряли протипожежний стан одного з розважальних центрів.

Дитяча розважальна кімната, аквапарк, сауни та кафетерії – у вихідні тут може перебувати більше 1000 людей. Безумовно, стан протипожежної системи та підготовка персоналу до надзвичайних ситуацій вкрай важливо. Керівництво розважального центру переконує, своїх підлеглих інструктують постійно і в разі пожежі вони зможуть евакуювати відвідувачів.

Рятувальникам продемонстрували дві системи пожежогасіння у приміщенні центру. Вогнеборці, в свою чергу перевірили придатність вогнегасників та роботу оповіщувальної системи.

Рятувальники відзначили що протипожежний стан закладу знаходиться у задовільному стані. Дрібні недоліки адміністрація пообіцяла виправити найближчим часом. Вогнеборці переконують, перевірки не є інструментом тиску. Важливі не штрафні санкції, а безпека людей.

Перевірки триватимуть й надалі. Рятувальники відвідають не тільки розважальні центри, а й школи, дитячі садочки, лікарні та інші державні установи.

" " " "