У рекреаційному центрі «Берег надії» влітку оздоровлюються діти армійців, а восени та навесні військові з родинами.

1145

Розваги, екскурсії, яскраве дозвілля, а ще реабілітація та іпотерапія – усе це у центрі «Берег надії», що за кілька десятків кілометрів від Хмельницького. Сюди приїздять учасники антитерористичної операції разом із родинами. Кажуть, тут є все аби відволіктися від армійських буднів та провести час у колі сім’ї.

Пані Наталя відпочиває у центрі «Берег надії» разом із родиною. Її чоловік виконував завдання у зоні проведення антитерористичної операції. Коли він повертався із зони АТО – зустрічали всією сім’єю. Війна стала випробуванням не лише для вояка, але й для всієї його родини.

У рекреаційному центрі «Берег надії», що у селі Головчинці, за кілька десятків кілометрів від обласного центру влітку оздоровлюються діти армійців, котрі воювали на Донбасі, а восени та навесні військові з родинами. Кажуть, намагаються створити максимально комфортні умови для вояків.

У «Березі надії» працює лікар-реабілітолог. Для кожного тут розробляється індивідуальна програма тренувань на весь час перебування на відпочинку. Займаються, як чоловіки, так і жінки, протягом години кожного дня. Аби не нашкодити непідготовленому організмові, навантаження на початках даються мінімальні.

Ще однією розвагою, як для дітей, так і дорослих – це заняття іпотерапією. Руслан Шуляк, сам пройшов антитерористичну операцію, тож знає, як воно – повертатися до мирного життя. Його катання на верховому коневі добряче заспокоює.

Робота з військовими, котрі пройшли Донбас, так і з членами їхніх родин потребує особливої уваги. Тут на допомогу психологам стають свіже повітря, природа, а головне час проведений з родиною, найкращі ліки від спогадів війни.

За словами радника міського голови з питань учасників АТО Ігоря Олійника нині охочих відпочити у «Березі надії» не бракує. Оздоровлення для атовців, та членів їхніх родин безкоштовне. Щоправда, лише для тих, хто має хмельницьку прописку.

" " " "