Хмельницькі рятувальники успішно приборкали умовну пожежу у Хмельницькому обласному госпіталі ветеранів війни 

1302

Поліція, медицина катастроф та газова служба вчились взаємодіяти під час пожежі. Тактичне навчання відбулось на базі Хмельницького обласного госпіталю ветеранів війни, що в селі Ружичанка.

В одній з палат хірургічного відділення обласного госпіталю ветеранів війни виникла пожежа. На момент загоряння в будівлі знаходились люди, шляхи евакуації були сильно задимлені та існувала реальна загроза для життя пацієнтів. Саме за такою легендою проходили тактичні навчання рятувальників. Зазвичай у госпіталі перебуває близько пів тисячі осіб: 280 — це пацієнти, решта –  медичний та обслуговуючий персонал. Більше того, чи не половина пацієнтів обмежені у русі, або взагалі лежачі хворі. За планом після повідомлення про пожежу, відповідальні особи повинні викликати Службу “101”, сповістити усіх про загрозу і приступити до евакуації людей.

Медикам вдалося самотужки вивести з приміщення пацієнтів, лежачих хворих винесли на ношах та одразу транспортували до “швидкої”. Тим часом прибули перші рятувальні підрозділи. Ланка газодимозахисників, що проводила розвідку задимленими приміщеннями, виявила, що на 5-му поверсі дим і вогонь заблокував 6-ро осіб.  За допомогою автодрабини вдалося оперативно їх врятувати.

Загалом рятувальна і ліквідаційна операція тривала близько 30хв: від моменту повідомлення до оголошення про ліквідацію умовного загоряння.

Підсумовуючи, рятувальники зазначили – захід  відбувся на задовільному рівні, однак уникнути проблем все ж не вийшло. Мова про недостатню злагодженість дій медичного персоналу в процесі евакуації пацієнтів, окрім того – деякі пожежні гідратни в неналежному стані, а також на території закладу наявні перешкоди для проїзду пожежно-рятувального габаритного транспорту. Вогнеборці закликали дирекцію закладу негайно усунути усі виявлені недоліки і пропрацювати із колективом проблемні моменти.

 

" " " "