Хмельницькі школи отримали 600 світловідбивних жилетів

1583

Дитину видно здалеку. Нині для хмельницьких школярів подарували шістсот жилетів із світловідбивними елементами. Дістануться подарунки не всім школам – лише двадцятьом по тридцять штук кожній. Навчальні заклади обирали, зважаючи на насиченість трафіку поблизу них. Так намагатимуться зменшити кількість дітей, що потрапляють у дорожньо-транспортні пригоди. Адже щороку в аваріях гине майже цілий клас дітей.

Три десятки дітей потрапили в дорожньо-траспортні пригоди у місті Хмельницькому від початку цього року. Всього ж в Україні щороку в аваріях гине цілий клас дітей, а загалом понад чотири тисячі українців. Зменшити цю гірку статистику хочуть в обласному центрі за допомогою різних заходів.

Наш обласний центр став першим містом в Україні де стартував проект, покликаний зменшити кількість ДТП за участю дітей. Для цього проводять тренінги для дорослих «Відповідальні батьки», а для дітей роздають світловідбивні  жилети.

Так двадцять шкіл отримають по комплекту жилетів – всього шістсот штук.

Натомість світловідбивні елементи видимі  в темряві навіть за двісті метрів.  Жилети можуть не завжди припадати до смаку дітлахам. Тим паче, коли це учні вже не початкової, а середньої школи.  Їм є заміна.

Їх радять використовувати не лише дітям, а й дорослим. Навіть пояснюють де доцільніше їх чіпляти.

А отже зможе відреагувати гальмуючи.

 

" " " "