Хмельницький готується до опалювального сезону: заклади соціальної сфери вже з теплом

1262

Опалення у домівки хмельничан пустять не раніше наступного тижня. Температура за вікном ще не перетнула середньодобової восьми вище нуля, а саме тоді, згідно з нормами, повинні почати подавати тепло до багатоквартирних будинків. Та з минулої середи у місті опалюються заклади соціальної сфери: школи, дитячі садки. Втім, усе місто до холодів готове – про це повідомляють у міськраді. Договори про постачання природного газу укладені, дев’ятнадцять котелень працюватимуть на альтернативному паливі, дві з них модернізували цьогоріч.

Підготовка до осінньо-зимового періоду у Хмельницькому стартувала ще від травня.

Втім, поки що розпочати опалювальний сезон у всіх багатоквартирних будинках – не можна, за вікном надто тепло.

Температура води з-під гарячого крану повинна становити близько п’ятдесяти градусів. Протягом зими у квартирах хмельничан термометр має  показувати позначку 18+ і вище. Регулювати її мають змогу старші по будинках, адже місто стовідсотково забезпечене лічильниками тепла.

Гарною новиною  є те, що ціна на опалення поки що залишається незмінною. І, як кажуть у міській раді, однією із найнижчих по Україні.

Вартість газу від квітня зросла майже вдвічі до десяти тисяч чотирьохсот гривень, та ціни на опалення поки що зросли лише  для бюджетних установ.

 

" " " "