Хмельницький на 14-місці. Transparency International  оприлюднила рейтинг прозорості міських рад

1021

Transparency International  Україна оприлюднила рейтинг прозорості міських рад. У ньому проаналізували відкритість діяльності сотні найбільших українських міст. Зокрема із нашої області до рейтингу потрапили Нетішин, Кам’янець-Подільський, Шепетівка, Старокостянтинів Дунаївці, зрозуміло, Хмельницький. Так найгірше справи нині у Дунаївців, місто посіло 98 позицію зі ста можливих, найліпше у Хмельницького – 14 місце.

«На трієчку» – так називає результати Хмельницького у рейтингу прозорості міст Олександр Симчишин. Каже, працювати ще є над чим і тому міська рада заручилася підтримкою громадських активістів: підписали піврічний меморандум про співпрацю із «Хмельницькою ініціативою».

Нині ж на першому місці рейтингу прозорості міських рад, який визначали переважно аналізуючи радівські сайти й запити на інформацію, опинився Львів. Друга позиція у Кропивницького і трійку лідерів замикає Івано-Франківськ. Хмельницькому ж працювати треба над кількома аспектами, які можна виправити на новому сайті міської ради.

Подібна ситуація і з комунальним майном – інформацію про нього теж пропонують зробити відкритою. Аби була змога громадськості впливати на формування бюджету, на сайті з’явиться й бюджетний регламент. А інформацію, розміщену на сайті зробити розбірливою.

Усе це мають втілити в життя протягом наступного півріччя, аби наступного разу Хмельницький зміг покращити свій рейтинг прозорості.

" " " "