Хмельницькій районній музичній школі – 50 років!

1489

Тисячі випускників, відзнаки міжнародного рівня та безмежна любов до дітей. Днями Хмельницька районна музична школа відзначила 50-й день народження. За півстоліття навчальний заклад перетворився з невеличкої школи у потужну музичну інституцію. Так, на сьогодні альма-матер тисяч випускників – одна з кращих не лише у районі, а й у області, а її дітища знані в Україні та далеко за її межами. Це, звісно, – далеко не усі здобутки за півстоліття, але й не той максимум, на який спроможна школа. Тому, кажуть у музикалці, наступні 50-т повинні бути ще продуктивнішими.

А ще тут грають на баяні, духових та ударних інструментах, малюють, ліплять та вишивають. Днями Хмельницька районна музична школа відзначила 50-й день народження. За півстоліття навчальний заклад перетворився з невеличкого у потужну музичну інституцію, яка у Хмельницькому районі має і опорну школу, і кілька сільських філій.

За півстоліття Хмельницька районна дитяча музична школа стала альма-матір’ю для тисяч випускників. Нині її дітища знані в Україні та далеко за її межами, а сама школа увійшла до когорти однієї з кращих не лише у районі, а й у всій області.

А ті діти, котрі ще навчаються, на день народження рідної школи підготували гучний концерт. Мовляв, так і святкують, і звітують.

Духовики Хмельницької районної – чи не кращі у області. Не відстають від них і тутешні вокалісти.

Жодне свято у районній музичній не обходиться без традиційної української бандури.

А ще музична школа поєднує стилі та епохи, хоча би від сивої давнини і до сучасності. Так, якщо бандура була у тренді кілька століть тому, то гітара залишається й досі.

І традиційно кожне свято у школі завершується дитячою піснею про любов до країни. До слова, патріотичному вихованню тут приділяють неабияку увагу.

Окрім музичних виступів своїх вихованців, школа може похизуватися і роботами юних майстрів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Втім, кажуть у Хмельницькій районній, на дивлячись на усі півстолітні здобутки, наступні 50-т повинні бути ще продуктивнішими.

" " " "