Хмельницький рок-н-рольний

1557

Говорити про музику, звісно, – все одно, що танцювати про архітектуру, та нині доведеться. Сьогодні увесь світ відзначає день рок-н-ролу. Основоположнику усієї сучасної рок-музики виповнюється лише шістдесят чотири роки. За цей час він встиг розгалузитися на десятки різновидів, адже йде у ногу з часом, коли його грають. З минулого року  у Хмельницькому розпочалася справжня ера рок-н-ролу: тут стартував фестиваль «Rock-&-Buh» і вперше цьогоріч пройде «Respublika».

Stanza, Круть, Мотор’ролла, Чумацький шлях – це, мабуть, найвідоміші рок-виконавці Хмельницького. І усі вони грають у стилі рок, щоправда кожен обрав для себе інший підвид. Так Stanza зупинилася на модерн-році.

Мотор’ролла обрала для себе альтернативний нео панк-рок.

А Чумацький шлях міксує рок і національні мотиви.

Це – одна із останніх робіт хмельничан, і напевно, найлегша із усього творчого доробку десятирічного гурту. Попри те, що більшість учасників бенду мають класичну музичну освіту.

І це – залишиться незмінним, переконаний вокаліст «Чумацького шляху», а от саме звучання нащадків рок-н-ролу йтиме у ногу із часом.

Емоції, здатні змусити інтелект працювати активніше. Щонайменше у цьому переконує Хмельницький міський голова – палкий шанувальник рок-музики.

Аби популяризувати цю музику, запровадив у місті безкоштовний рок-фест «Rock-&-Buh». Його в 2017-му провели вперше і вже за півтора місяці прогримить другий – потужніший і масові ший.

Так Хмельницький відкриватиме рок-літо України «Rock-&-Buh» і закриватиме його «Respublika», яка цьогоріч переїхала до обласного центру.

 

" " " "