Хмельничанам на замітку: у Кабміні не підтримали продовження карантину вихідного дня

Про це заявив в ході засідання прем'єр-міністр Денис Шмигаль

840

Кабінет міністрів України не став підтримувати продовження так званого карантину вихідного дня. Такий вердикт засідання уряду озвучив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Проте, за словами голови Кабміну, це рішення буде супроводжуватися деякими “але”. Так, згідно нової постанови уряду, відтепер кожні вихідні по всій країні проводитимуться за правилами помаранчевої карантинної зони. Звісно ж окрім тих, які вже знаходяться у червоній зоні.

“На вихідні та в будні діятимуть обмеження помаранчевої зони для всієї території країни”, – заявив на засіданні уряду прем’єр-міністр Шмигаль.

Читайте також: ФОПи Хмельниччини можуть перевести подих: касові апарати відтермінували на рік

Таке рішення було прийнято завдяки деяким позитивним зрушенням у санітарно-епідеміологічній ситуації в Україні. Зокрема, за словами голови Кабміну, станом на 30 листопада протягом тижня в Україні було зафіксовано на 6000  нових випадків інфікування менше, ніж за тиждень до того. Також у багатьох медичних закладах почало спостерігатися вирівнювання ситуації, що склалася навколо заповнюваності ліжкомісць. Тому це дозволило зняти деякі жорсткі обмеження, що діяли останнім часом.

" " " "