Хмельничани мають поквапитись: споживачам масово відключатимуть газ

Низка українських облгазів попереджає українських громадян про вимкнення газу

2407

Українців попереджають, що з наступного року тих абонентів, у яких відсутні лічильники, почнуть відключати від газової мережі. Про це інформує видання OBOZREVATEL, посилаючись на відповідні повідомлення деяких українських облгазів.

Таке рішення пояснили тим, що поставляти блакитне паливо без обліку стало дуже не вигідно для держави. Тому напередодні деякі облгази України оприлюднили на своїх сайтах попередження. Першим своїх абонентів попередив “Миколаївгназ” ще 3 серпня, але наразі відомо, що те ж саме стосується і всіх інших.

При цьому комерційний директор “Миколаївгазу” Віталій Нестеренко зазначив: якщо ви звернетесь до облгазу з проханням встановити лічильник до кінця року, вам його встановлять безкоштовно. Однак якщо ви надумаєте зробити вже у наступному році, то – лише за власний рахунок.

Варто зазначити, що на ділі до перекриття вентилю може й не дійти, однак слід мати на увазі, що у працівників газової служби будуть усі підстави для цього.

Дивіться також: ГАЗОВА ДЕМОНОПОЛІЗАЦІЯ. ОСНОВНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ВЕЧІР ОБЛАСТІ. Запис від 5 серпня

За словами народного депутата фракції “Батьківщина”, першого заступника голови комітету з питань енергетики та ЖКП Олексія Кучеренка, законом передбачено, що з січня 2021 року постачання блакитного палива абонентам без лічильників буде заборонено. Однак, враховуючи численні дискусії на цю тему та загальне недопрацювання НКРЕКП і уряду, в останній момент все ж можуть продовжити дію закону, який дозволяє абонентам платити за газ не згідно показів лічильника, а згідно розрахунку на норму споживання.

" " " "