Хмельничани можуть отримати міжнародну підтримку на розвиток свого стартапу

1240

 Хмельничани можуть отримати міжнародну підтримку на розвиток свого стартапу. Міський голова та представники проєкту Polish – Ukrainian Startup Bridge домовились про співпрацю. Тепер хмельницькі бізнесмени можуть розраховувати не тільки на фінансування, а й на менторську підтримку своїх проєктів від польських та європейських спеціалістів. 

 Хмельницький відвідали керівник проєкту Polish – Ukrainian Startup Bridge Лукаш Вавак та представник Центру підтримки стартапів Михайло Халецький. Під час зустрічі із міським головою обговорили проєктні можливості для хмельницьких підприємців.

 Міський голова Олександр Симчишин зазначив – тема стартапів для Хмельницького дуже актуальна. Положення про них та підтримку заклали у програму соціально-економічного розвитку. А цьогоріч на підтримку стартапів в бюджеті міста вже запланували кошти. Хмельницький має одну з іміджевих характеристик – це місто-підприємець. Адже велика частка хмельничан, практично кожний пятий дорослий, займаються саме підприємництвом.

 Проєкт Polish-Ukrainian Startup Bridge – це ініціатива міністерства розвитку регіонального та європейського фондів Польщі. Його суть полягає в допомозі українським підприємцям в отриманні фінансування для своїх інноваційних проєктів. Для цього проводяться щорічні конкурси стартапів, а також налагоджуються взаємовідносини з менторами, в тому числі й з Європи, які зацікавлені в їх реалізації.

 Під час зустрічі учасники домовились про консолідацію зусиль, аби якісно провести конкурс стартапів та бізнес-ініціатив у Хмельницькому. У міськраді хочуть не просто провести битву стартапів, а приділити багато уваги підготовчому етапу – проведенню школи молодого підприємця. Захід буде закцентований на те, щоб оформити існуючі ідеї у якісний продукт.

 Економічний форум планують проводити в кінці вересня. А про всі умови участі у Битві стартапів повідомлять на початку літа.

 

" " " "