Сільські шерифи при автівках – 43 службових «Дастера» отримали поліцейські громад Хмельниччини.

1090

 Сільські шерифи при автівках – 43 службових «Дастера» отримали поліцейські офіцери громад. Хмельниччина стала п’ятою областю, в якій реформували сектор публічної безпеки Національної поліції України. Фактично в області створили новий правоохоронний підрозділ, що обслуговуватиме сільське населення. Офіцери виконуватимуть одночасно кілька функцій: дільничного, патрульного і навіть працюватимуть із дітьми. Обов’язкова умова – поліцейський повинен жити у підшефній місцевості. Відбір і навчання тривали ще з літа минулого року. Зі 117 охочих правоохоронців до фінішу дійшли 57. Нині фактично їхній перший робочий день у нових умовах. Головна мета проєкту – профілактика злочинів.

 Поліцейський офіцер громади Олег Дола знайомиться із новим «залізним конем». Раніше коп служив патрульним у Хмельницькому, хоча жив у Волочиську. Тепер фактично став «шерифом» у Волочиській ОТГ.

 Усього на території Волочиської ОТГ працюватиме поки що 4 офіцери. Але цього не достатньо, каже голова громади, бо під спільним дахом тут проживає 33 тисячі жителів.

 Нині 57 офіцерів громади отримали 43 службових автомобілі. У Головному управлінні Нацполіції кажуть, автівок на усіх не вистачило, однак скоро ситуацію виправлять.

 Офіцерів теж поки що не достатньо, аби покрити усі громади. З 117 охочих відбір пройшли лише 57 поліцейських. Утім, у правоохоронному відомстві кажуть, з часом доукомплектують штат «сільських шерифів». За масштабами – це друга найбільша реформа у поліції після створення патрульної служби. Хмельниччина стала п’ятою областю в Україні, де створили подібний новий підрозділ.

 Власне, поліцейський офіцер громади це – тристоронній проєкт. Втіленням одночасно займалися Нацполіція, місцеве самоврядування і іноземні донори.

 Головна функція нового універсального поліцейського це не лишень забезпечення безпеки громадянам, а й профілактика злочинності. Планується, що головною «зброєю» офіцера має стати довіра громади. 

 

" " " "