Хмельничани відсвяткували Івана Купала

1053

Плетіння вінків та традиційні розваги. У Хмельницькому відсвяткували свято Івана Купала. Його відзначають в ніч з 6 на 7 липня. Вже другий рік поспіль організатори запрошують містян у Молодіжний парк. Тут влаштовують гучні концерти та пропонують розваги на будь який смак. Цьогоріч карантин дещо змінив програму, та людей, бажаючих відсвяткувати, менше не стало.

Свято Івана Купала у Хмельницькому розпочалося із плетіння вінків. Цьогоріч охочих долучитися до славної традиції було чимало. Дівчата, які вже опанували техніку, залюбки допомагали іншим. Присутні кажуть, ця частина святкування завжди була найпривабливішою для них, тому що символізує красу і сподівання на кохання.

Альтернативу звичному святкуванню запропонували у молодіжному центрі. Активісти організували лампові творчі посиденьки. Бажаючих заспівати, прочитати вірші, розповісти цікаві історії було чимало.

Свято Івана Купала люблять містяни різного віку. Все через насичену історію і культуру українського народу. І кожен присутній мав можливість знайти собі заняття до смаку.

Свято Івана Свято символізує зв’язок людини із природою і перехід до літнього циклу. Аби відтворити дух колишніх обрядів, молодіжний гурт Ладовиці влаштував театралізоване дійство.

" " " "