Хмельничанин зійшов на європейський п’єдестал

761

Здобутки у боксі. Хмельничанин Денис Салабай став бронзовим призером чемпіонату Європи серед молоді. Турнір відбувся у Чорногорії та став першим карантинним стартом такого рівня. Змагання об’єднали 170 учасників з 21 країни світу. Збірна України стала другою та пропустила попереду тільки росіян.

Перший карантинний старт такого рівня. У Чорногорії пройшов чемпіонат Європи з боксу серед молоді. З 28-ми країн, які заявилися на турнір, участь взяли 21. Ті збірні, які все ж доїхали, прибули не у повному складі. Тож боксерів було небагато, всього 170. Україну представляли 20спортсменів, серед них – один хмельничанин. З Чорногорії Денис Салабай повернувся бронзовим призером.

У ваговій категорії Дениса було 10 боксерів. Усі – сильні та титуловані, тож перемогти було насправді важко. Хмельничанин провів два поєдинки. У першому виграв «у суху», у другому судді віддали перевагу супернику.

І фізичної, і моральноїпідготовки було достатньо, аби перемогти. Карантин на тренувальному процесі суттєво не позначився. Більше того, до цього старту Денис Салабай йшов довго – не рік чи два, а цілих дев’ять.

Досі на чемпіонатах Європи Денис Салабай не боксував, щоправда два роки тому у Марокко став бронзовим призером всесвітньої гімназіади серед юніорів. Цьогоріч відзначився серед молоді.

Зараз Денис Салабай оговтується від чемпіонату та готується до нового старту. Через півроку пройде чемпіонат світу. Хмельничанин планує відзначитися і там. Щодо молодіжної збірної України, то у Чорногорії вона стала другою та пропустила попереду росіян. Взяти реванш українці зможуть у Софії. Сьогодні там стартував чемпіонат Європи з боксу серед юніорів. У складі команди – четверо хмельничан.

" " " "