Хмельниччина долучилася до обговорення держбюджету на 2020 р.

854

Бюджет наступного року має гарантувати високі соціальні стандарти і темпи  економічного зростання. Цього хочуть керівники ОТГ області. Про своє бачення головного кошторису країни вони розповіли під час круглого столу за участі депутатів Верховної ради України від Хмельниччини. Сподіваються, що до них дослухаються у столиці.

18 жовтня Верховна рада України ухвалила бюджет на 2020 рік у першому читанні. В уряді наголосили, що проєкт документу склали на економічному прогнозі попереднього Кабміну. А остаточну версію кошторису планують доопрацювати до другого читання. До того обіцяють вислухати регіони і внести правки.

Річний бюджет 7 тисячної Маківської ОТГ Дунаєвецького району – 47 з половиною мільйонів гривень. Сума ніби і велика, – ділиться голова громади Анатолій Кушнір. Але майже всі гроші ідуть на видатки. Про розвиток громади говорити не доводиться.

Дослухатися до керівників на місцях обіцяють народні депутати України від Хмельниччини. Сергій Лабазюк під час виступу перед учасниками засідання наголосив на неврегульованих питаннях земельного законодаваства та ринку землі. Зокрема, каже нардеп, в державному бюджеті закладається підтримка для тих, хто буде купувати землю, якщо запровадять ринок землі.

У Кабміні остаточну версію бюджету на 2020 рік обіцяють підготувати на початок листопада – після того, як врахують думки з регіонів і внесуть правки від народних депутатів.

 

 

" " " "