Хмельниччина і карантин: повертаємось з інтимної на соціальну дистанцію

Маски, особиста гігієна і соціальна дистанція – усе залишається як було

1480

На Хмельниччині повертаються до жорстких умов карантину. Після запровадження адаптивного карантину більшість наших співвітчизників розслабилась і почала нехтувати  правилами безпечного перебування у громадських місцях.

Маски тепер можна побачити лише на поодиноких перехожих, молодь на повну силу відтягується у нічних клубах, а в транспорті пасажири перейшли із соціальної на дуже навіть інтимну дистанцію.

Наслідки такої легковажності не забарилися . Статистика захворювань на коронавірус знову поповзла вгору. Отже, строгі вимоги та обмеження, що діяли під час першого етапу карантину, повертаються. Щоправда не всіх, але деяких із них треба неухильно дотримуватись.

У закладах торгівлі, в транспорті  та розважальних закладах залишається однією з обов’язкових умов перебування у масках і дотримання соціальної дистанції.

Читайте також: Хмельниччина та COVID-19: знову побільшало хворих подолян

На Хмельниччині діють мобільні групи, які складаються із поліцейських, медиків і представників місцевої влади. Вони перевірятимуть громадські заклади і транспорт на предмет дотримання необхідних вимог.

У випадку виявленого порушення штрафуватимуть не того, хто безпосередньо порушив масковий режим, а власника закладу або підприємства, який допустив перебування такої людини на своїй території. Сума штрафу становить від 17 до 34 тисяч гривен.

ДумайТЕ!

" " " "