Хмельниччина: кому платять більше, і від якої роботи слід триматись якнайдалі

Середня заплата на Хмельниччині майже на 12 відсотків поступається середні в Україні

1109

За підсумками грудня минулого року середня зарплата одного працівника а Хмельниччині становила 10 844 гривні. Це у 2,6 вище за рівень мінімальної платні, однак маже на 12% за середній рівень по Україні, йдеться в інформації від обласного управління статистики.

Однак і в нашій області є люди, які мають значно вищу за середню платню. Зокрема, у сфері страхової та фінансової діяльності середня зарплата становила 19 918 гривень, у сфері державного управління – 17 487 гривень, промисловості – 14 244 гривні, професійної та науково і науково-технічної діяльності  – 11 515 гривень, сільського, лісового та рибного господарства – 11 163.

Читайте також: 15 тисяч – за одну мить: жителька Хмельницького переказала гроші шахраєві

Значно випереджають решту за рівнями зарплат працівники енергопостачальних підприємств. Там середні й заробіток становить 28 963 гривні. Цей показник перевищує середній по області у 2,7 рази.

Водночас є галузі, в яких показник середнього заробітку значно нижчий за середньообласний. Традиційно низька платня залишається на підприємствах з тимчасового розміщення та організації харчування, текстильних, на підприємства з виробництва одягу, шкіри та виробів зі шкіри. Там офіційна платня не перевищує 44 – 59% від середнього обласного рівня.

" " " "