Хмельниччина отримала нового єпископа

Єпископом Хмельницьким і Кам'янець-Подільським став Владика Павло (Юристий)

1132

Хмельниччина отримала нового єпископа. Священий Синод ПЦУ обрав єпископа Павла, який дотепер керував Одеською єпархією, повідомляє XM-inside. Єпископ Павло обійме вакантну Хмельницьку кафедру, якою правив покійний митрополит Антоній.

Рішення щодо призначення єпископа Павла на Хмельницьку кафедру було ухвалено на засіданні Священного Синоду Православної Церкви України (ПЦУ).

“На вакантну Хмельницьку кафедру Синод обрав Преосвященного єпископа Павла (Юристого), звільнивши його від управління Одеською єпархією”, – йдеться в інформації від Секретаріату Священного Синоду, розміщеній на сайті ПЦУ.

Повідомлення щодо призначення єпископа Павла також опублікував у мережі протодиакон Хмельницької єпархії Юрій Ящишен.

“На нашу овдовілу Хмельницьку кафедру призначено правячого архиєрея. Рішенням Священного Синоду, єпископом Хмельницьким і Кам’янець-Подільським став Преосвященний Владика Павел (Юристий). Хай Господь, укріпить Владику Павла, подасть сили, мудрості та наснаги, право правити у нашому краю, Слово Христової істини”,– написав він у своєму Facebook.

Читайте також: Помер митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський Антоній

Преосвященний Антоній (Владислав Махота), який раніше керував Хмельницькою єпархією УПЦ, помер цьогоріч 23 березня. Причиною смерті 54-річного церковного ієрарха стали ускладнення після перенесеної ним коронавірусної інфекції. Поховали священнослужителя на території біля храму Апостола Андрія Первозванного, де багато літ він ніс божу службу. Храм розташований у Хмельницькому в мікрорайоні Дубове.

" " " "