На Хмельниччині суд виніс вирок військовому, котрого підозрювали в дезертирстві та крадіжці

У Хмельницькій області суд поставив крапку в справі стосовно одного з військових, котрого підозрювали в дезертирстві

787

На Хмельниччині судили керівника радіостанції однієї з військових частин, котрого підозрювали в крадіжці. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Хмельницької області.

Злочин з боку підозрюваного мав місце ще в період з середини 2019 року по 2020-й. За матеріалами справи, чоловіка викрили на розукомплектовуванні та умисному пошкодженні майна, котре належало військовій частині з ціллю подальшого збуту “списаного” майна. При цьому зловмисник несанкціоновано покинув місце служби, коли пошкоджену ним техніку почали перевіряти на комплектність.

В ході розгляду справи сторона звинувачення довела вину військовослужбовця в розкраданні комплектуючих з автомобілів “Урал-44202” та “Урал-43203” та деталей окремих приладів і ЗІП-комплектів. Збитки завдані державі оцінили на суму 959 тисяч гривень.

Окрім цього суд також визнав факт дезертирства з боку розкрадача державної техніки.

Читайте також: На Хмельниччині поліція викрила у хабарництві керівника відділення військового обліку центру комплектування

Враховуючи обставини, військовослужбовця засудили до 5 років 3 місяців позбавлення волі, позбавили військового звання «сержант». Також задоволено позов прокуратури про стягнення на користь військової частини всієї суми завданої шкоди.

" " " "