Хмельниччина в обличчях. Сьогодні про Розсошанську ОТГ

895

Ми продовжуємо цикл сюжетів про обличчя Хмельниччини. Нині наша історія про громаду, яка за перспективним планом була неможливою. Та згодом її успіхи і напрацювання стали прикладом для інших. Ба більше, цього року вона стане ще більшою після приєднання ряду навколишніх сіл. Наступний сюжет про людей, які живуть та розвивають Розсошанську ОТГ.

Одні із найперших в області. 25 жовтня 2015 року на карті громад з’явилася Розсошанська ОТГ. До її складу увійшло 8 населених пунктів. Тоді її очолив колишній підприємець Василь Дячок.

Нині громада- зразковий показник успішності реформи децентралізації. Невеликій за обсягом ОТГ вдається заробляти на себе і ще й віддавати кошти у державний бюджет. Цього року на них чекає приєднання ще 19 населених пунктів.

Наталія Коваль – спеціалістка з питань соціального захисту. На цій посаді вона працює чотири роки. Кожного дня їйдоводиться допомагати найменш захищеним верствам населення. Жінка проводить консультаціїі вирішує проблеми, які стосуються державної допомоги та субсидії.

Раїса Бретоусова все життя присвятила роботі із дітьми. Свій шлях починала з помічника вихователя, потім працювала вихователькою і вже 10 років очолює Розсошанській дитячий садочок «Яблунька».

Аби дошкільнята мали можливість виховуватися у комфортних умовах – довелося багато попрацювати. Приміщення садочка з’явилося тільки 10 років тому.

Сергій Чобан вже 17 років займається стоматологічною практикою. Має свій невеличкий кабінет у селі Ружичанка.

І все задля комфорту жителів громади. Пан Сергійпрагне, аби люди, які живуть навіть у найвіддаленіших населених пунктах, мали можливість отримувати якісні медичні та стоматологічні послуги.

" " " "