Навчання у глибинці. Чим вражає Летичів освітній?

1090

Шкільна телестудія, клас робототехніки та лінія гарячого харчування. Летичівська ОТГ підбиває підсумки п’яти років об’єднання. У сьогоднішньому матеріалі – досягнення та недопрацювання в освітній галузі.

Садочки, школи, інклюзивно-ресурсний центр, спортивна школа та центр творчості дітей та юнацтва. Летичівська ОТГ має 24 заклади освіти. Тисячі дітей відвідують школи, сотні – садочки. Для юних здобувачів освіти громада створила необхідні для навчання умови.

І це не лише навчальні заклади самої центральної садиби. Сучасне придбанняє і в сільських школах. Сусловецький ліцей, до прикладу, за останніх кілька років обзавівся п’ятьма інтерактивними дошками.

Навіть не змусити, а заохотити дітей до навчання. Аби учням було цікаво не лише на уроках, у школах дбають прорізноманітне дозвілля. Шкільна телестудія, клас робототехніки та інтерактивна підлога – далеко не усе з досягнень освіти. У сільських навчальних закладах, до прикладу, значну увагу приділяють дитячому спорту.

Окрім сучасних навчальних класів, сучасними роблять і харчоблоки. У деяких навчальних закладах громади вже облаштували лінії гарячого харчування.Тобто діти самі обирають обіднє меню.

Ще одне досягнення освіти – шкільний автопарк. Він налічує 18 одиниць техніки. Шкільні автобуси щодня підвозять майже півтисячі учнів на навчання. Усе для того, каже головний освітянин, аби освіта у громаді була насправді якісною та доступною.

" " " "