В Україні можуть скасувати місцеві вибори: названі причини

Одна з причин – різкий сплеск захворюваності на коронавіврус

887

У кулуарах Верховної Ради з’явилися чутки про те, що діюча влада може перенести міські вибори. Про це розповів Telegram-канал “Женщина с косой”.

Можливих причин для цього є декілька. Зокрема найочевидніша із них – стрімке зростання захворюваності на коронавірус в Україні, яке може призвести, якщо вже не призвело, до другої хвилі епідемії.

Інша причина трохи схожа конспірологію, але тим паче досить логічна і цілком має право на існування. Вона полягає у тому, що правляча партія діючого президента Володимира Зеленського “Слуга народу” стрімко втрачає свій рейтинг. Тому, побоюючись провалу на виборах, монобільшість може піти на те, щоб скасувати вибори та перенести їх на іншу дату.

Читайте також: Отримали мандати та прийняли присягу. У Хмельницькому відбулося перше засідання депутатів молодіжної ради

Як би там не було, але в публікацію каналу зазначають, що влада знову повернулась до цього кейсу стала обговорювати таку можливість та зважувати всі “за” та “проти”. З одного боку, як зазначалося вище, це все ж нагадує конспірологію та звичайні плітки, з іншого – в країні дійсно кожен день спостерігається значний приріст інфікованих коронавірусом. Тому це цілком може зіграти на руку партії “Слуга народу” та дати владі підстави для скасування місцевих виборів.

" " " "