Хмельниччина завершила осінній набір призовників, він може стати одним із останніх строкових призовів

Збройні сили України все-таки будуть переходити на контрактну основу

1442

1 грудня, Хмельницька область відправила до навчального центру Збройних сил України 590 призовників. Таким чином наша область вже виконала цьогорічний план по осінньому призову на військову службу, повідомляє Хмельницький обласний військовий комісаріат.

Цьогорічна осіння призовна кампанія  розпочалася в жовтні і триватиме практично до закінчення 2019 року. Проте Хмельницький обласний військкомат уже виконав план по осінньому призову до 1 грудня. Наша область мала відправити цієї осені до війська 590 юнаків, і вона їх відправила.  Вік призовників становить від 18 до 27 років.

Із цьогорічного осіннього набору найбільше юнаків поповнить лави Збройних Сил України. Ще 175 хлопців служитимуть у Національній гвардії. 25 – відправляться захищати кордони України, і ще 25 – одержать направлення у Державну спеціальну службу транспорту.

Читайте також: У Старокостянтинові обкатують турецькі безпілотники: що з ними буде далі

Усі юнаки, що пішли до війська з осіннім набором, пройшли ретельне медичне обстеження та визнані фізично та психологічно готовими до військової служби.

Обласний військовий комісар Сергій Присяжнюк дякує новобранцям за те, що вони не ухилялись від призову, а їхнім батькам за те, що виховали справжніх патріотів.

Водночас, каже воєнком, план по осінньому призову виконати було легше, адже  кількість строковиків в українському війську поступово зменшується. Так, навесні область відправила в ЗСУ 740 юнаків, а тепер їх треба було на 150 менше.

Таким чином держава поступово втілює задекларований план щодо повного переходу на контрактну службу. Міністр оборони Андрій Загороднюк днями пообіцяв, що вже в наступному році представить план дій щодо скасування строкової служби.

" " " "